Materské centrum TIK TAK - sezóna 2012/2013

01.07.2013 00:00

Článok uverejnený v dvojmesačníku IVANSKÉ NOVINKY 3/XXII Jún 2013 :

S prichádzajúcim letom sa končí sezóna nášho Materského centra a je čas obzrieť sa čo všetko sme počas uplynulej sezóny zorganizovali pre deti, mamičky a všetkých, ktorý naše akcie navštívili.

Začiatok sezóny sa niesol v znamení príprav na Jesennú burzu, ktorá sa každoročne teší veľkému záujmu. Na jeseň nás navštívil ortopéd, aby sme vedeli v čom sa deťom najlepšie chodí. Uskutočnil sa lampiónový sprievod, ktorý obdivovali aj všetci okoloidúci. Uskutočnili sa prednášky o farbách, využití prírodných olejov a čínskej medicíny. Šikovné mamičky sa učili háčkovaciemu umeniu našich babičiek. Počas celého roka prebiehali kurzy cvičení mamičiek, kurz meditácie a pre deti výtvarná výchova. Vrámci Mikulášskych podujatí sme usporiadali divadlo pre všetky Ivanske detičky. Naše laktačné poradkyne  každomesačne viedli poradňu pre dojčiace mamičky, láskavým prístupom a radami prispievali k laktačnému celosvetovému programu. Usporiadali sme pre deti karneval s hrami a zaujímavými cenami.

Na jar sme usporiadali burzu detského jarného a letného oblečenia a hračiek, na ktorú prišlo rekordne veľa mamičiek. So skupinou dojčiacich matiek sme sa učili šatkovať, spoznali sme aké dôležité je nosenie detí v šatke, alebo v správnom nosiči. Mali sme prednášky o správnom prikrmovaním a ekologickom dojčení. Na stretnutí s odborníkom sme sa venovali zložitej a rozporuplnej téme očkovania detí, o ktorej treba otvorene hovoriť. Zapojili sme sa do Európskeho týždňa dojčenia, kde prišla krátku reportáž o našich dojčiacich mamičkách natočiť pani so Slovenského rozhlasu. Vymieňali sme si skúsenosti o bezplienkovej metóde, ktorú niektoré naše detičky ovládajú už narodenia úplne prirodzene. Vrámci MDD bolo u nás v Ivanke Spievankovo. Predstavenie  bolo v Matičnom dome za podpori Obce a malo veľký úspech. Za úspešnú sezónu môžeme poďakovať vedeniu Materského centra Martine, Jarke, Miške a Aďi a všetkým mamičkám, ktoré zabezpečovali fungovanie centra počas celej sezóny a tým sa zaslúžili o to, že v ňom bolo vždy živo a zaujímavo. ĎAKUJEME  za to, že to robili z láskou, od srdca a s plným nasadením.

Za MC TIK TAK napísala Daniela Bartoková

—————

Späť


Kontakt

Materské centrum Tik-Tak

Za záhradami 31
900 28 Zálesie, Slovakia


0940 206 655